Geelse Huisvesting wil een kwalitatief aanbod realiseren van betaalbare huur woongelegenheden in een leefbare woonomgeving. Zij staat voor kwaliteitsvolle dienstverlening waarbij alle klanten kunnen rekenen op een correcte en klantvriendelijke benadering.

Geelse Huisvesting
"de Ooievaarsnest" Kameinestraat 3
2440 Geel
tel 014 58 01 55
fax 014 58 11 18
Contacteer ons

Openingsuren

Verhuizen

1. Naar een andere woning van Geelse Huisvesting

U kan zich steeds inschrijven voor een andere sociale woning, als u aan de inschrijvingsvoorwaarden voldoet.

U komt dan opnieuw op de wachtlijst te staan en zal opnieuw uw beurt moeten afwachten.

Wanneer u verhuist binnen het patrimonium van Geelse Huisvesting, loopt uw oude contract automatisch af op de dag dat uw nieuwe contract begint.
Als uw vorige woning leeg is op de afgesproken datum, zal u geen dubbele huur moeten betalen.
Is uw woning niet leeg op de afgesproken datum, moet u voor elke extra dag huur bijbetalen.

2. Naar een grotere woning

Als uw woning te klein wordt voor uw gezin, zal Geelse Huisvesting contact opnemen met u.
U moet zich dan opnieuw inschrijven op de wachtlijst. U zal een bepaalde voorrang krijgen om te verhuizen naar een grotere woning.

Voorbeeld: een koppel woont in een woning van Geelse Huisvesting met 1 slaapkamer. Ondertussen hebben ze al enkele kinderen gekregen waardoor de woning eigenlijk te klein geworden is voor hun gezin.
Geelse Huisvesting neemt contact op en het koppel schrijft zich opnieuw in op de wachtlijst. Ze krijgen een bepaalde voorrang om naar een andere woonst te verhuizen.

3. Naar een kleinere woning

U heeft uw contract getekend voor 01/03/2017:

Als uw woning te groot wordt voor uw gezin, kan Geelse Huisvesting vragen om u opnieuw op de wachtlijst te zetten. U zal ook hier een bepaalde voorrang krijgen. U krijgt aanbiedingen van ons die moeten voldoen aan 2 voorwaarden:

  • De woning moet binnen een straal van 5 kilometer liggen
  • De huurprijs van de woning mag niet hoger zijn dan die van de huidige woning

Krijgt u 2 aanbiedingen die voldoen aan deze voorwaarden maar weigert u ze, dan heeft Geelse Huisvesting het recht om een onder-bezettingsvergoeding te vragen.

U heeft uw contract getekend na 01/03/2017:

Nadat uw contract van bepaalde duur (9 jaar) is afgelopen, bekijkt Geelse Huisvesting opnieuw of u voldoet aan de voorwaarden. Wanneer u op dat moment te groot woont en uw inkomen te hoog is, zal er gevraagd worden te verhuizen naar een kleinere woning.

Is de grootte van de woning op dat moment wel goed voor uw gezinstoestand en voldoet u ook aan alle andere voorwaarden, dan kan uw contract telkens met 3 jaar verlengd worden.

 

Werken als zelfstandige

© 2010 Alle rechten voorbehouden - Geelse Huisvesting Site by Go4it Media Group