Geelse Huisvesting wil een kwalitatief aanbod realiseren van betaalbare huur woongelegenheden in een leefbare woonomgeving. Zij staat voor kwaliteitsvolle dienstverlening waarbij alle klanten kunnen rekenen op een correcte en klantvriendelijke benadering.

Geelse Huisvesting
"de Ooievaarsnest" Kameinestraat 3
2440 Geel
tel 014 58 01 55
fax 014 58 11 18
Contacteer ons

Openingsuren

Wetgeving 2020

Vanaf 1 januari 2020 zijn er nieuwe regels als je een sociale woning huurt. Sommige veranderingen zijn ook voor jou als kandidaat-huurder belangrijk. Geelse Huisvesting somt voor jou de belangrijkste wijzigingen op.

Voorwaarden om een sociale huurwoning te huren

Om een woning te kunnen huren, moet je aan enkele voorwaarden voldoen. Vanaf 1 januari 2020 gelden deze voorwaarden enkel voor:

  • de toekomstige referentiehuurder
  • en de persoon die hiermee gehuwd is, er wettelijk mee samenwoont of er de feitelijke partner van is én mee in de sociale woning komt wonen

Regels rond inkomen

Vanaf 1 januari 2020 kijken we alleen nog naar het inkomen van het meest recente aanslagbiljet van de personen hierboven. We kijken ook na of je dat jaar nog andere inkomsten ontving, zoals bijvoorbeeld een leefloon. Met het inkomen van de andere gezinsleden houden we geen rekening.

Regels rond eigendom

Kreeg je een woning of bouwgrond, bijvoorbeeld door een erfenis, of heb je een eigendom met je ex-partner, dan zijn er uitzonderingen mogelijk. Heb je hierover vragen, contacteer ons dan Geelse Huisvesting.

Voorrangsregels

Sommige kandidaat-huurders hebben recht op een voorrang. Een aantal voorrangsregels wijzigen of verdwijnen. Zo krijg je geen voorrang meer bij een onteigening. Als de burgemeester of de minister jouw woning ongeschikt- en of onbewoonbaar verklaarde, dan gelden er bijkomende voorwaarden. De voorrang vervalt als je verhuist of als het besluit van ongeschiktheid of onbewoonbaarheid wegvalt, tenzij je in een noodwoning woont.

Familie in het buitenland die je bij jou wil laten inwonen

Als je tijdens of na je inschrijving als kandidaat-huurder eraan denkt om familie uit het buitenland naar België te laten komen en bij jou te laten inwonen, dan moet je dat direct melden aan Geelse Huisvesting.

Als je niet akkoord gaat met een beslissing

Ben je het niet eens met een beslissing die we over jou of je dossier nemen? Dan kan je de beslissing laten nakijken door de Afdeling Toezicht van Wonen-Vlaanderen. Je moet dit doen binnen de 30 dagen nadat we de beslissing aan jou melden.

Bescherming van jouw gegevens

Wanneer je een huurovereenkomst tekent, bezorgen we je een document over het gebruik en de bescherming van je persoonsgegevens.

Heb je nog vragen over deze veranderingen?

Aarzel dan niet om ons te contacteren.


© 2010 Alle rechten voorbehouden - Geelse Huisvesting Site by Go4it Media Group